14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Descoperire importantă la Stonehenge: Cum arată cel mai mare sit din...

FOTO: Descoperire importantă la Stonehenge: Cum arată cel mai mare sit din neolitic găsit de arheologi

Arheologii au descoperit cel puțin 100 de pietre monolite lângă Stonehenge, îngropate la un metru sub pământ, acesta fiind cel mai mare sit din neolitic găsit de cercetători, potrivit BBC News.

Structurile vechi de 4.000 de ani, care au aproape cinci metri înălțime, ar putea fi cele mai mari monumente preistorice intacte care au fost construite vreodată în Marea Britanie, potrivit arheologilor.

Oamenii de știință de la Stonehenge cercetează monumentul antic în cadrul unui proiect pe cinci ani.

”A fost de un noroc extraordinar faptul că am găsit pietrele”, au spus cercetătorii.

Pietrele au avut 4,5 metri înălțime și au fost împinse peste marginea de la Durrington Walls, o zonă care încă nu a fost studiată de cercetători. Situl, care a fost construit acum 4.500 de ani, se află la trei kilometri distanță de Stonhenge.

Descoperirea se numește ”superhenge”, întrucât situl este de cinci ori mai mare decât cel de la Stonehenge.

Cercetătorul-șef, Vince Gaffney, a spus că pietrele era considerate pierdute, dar au fost descoperite datorită tehnologiei moderne.

Descoperirile vor fi anunțate în prima zi a Festivalului de Știință din Marea Britanie, care are loc la Universitatea Bradford. 

 

 

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...
Ultima oră
Pe aceeași temă