12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFoto: Oamenii care au sprijinit cariera politică a lui Sorin Oprescu

Foto: Oamenii care au sprijinit cariera politică a lui Sorin Oprescu

Cariera politică a lui Sorin Oprescu a început cu Ion Iliescu, care l-a adus în Partidul Democrației Sociale din România (PDSR) și a beneficiat de sprijinul unor oameni politici precum Adrian Năstase și Victor Ponta, dar și al PSD-ului. Chiar și Crin Antonescu, liderul PNL, a pledat la un moment dat pentru alegerea lui la Primăria Capitalei. 

Citește și: Sorin Oprescu, independentul din vitrina PSD

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a afla cine sunt oamenii care l-au sprijinit pe Sorin Oprescu în cariera sa politică și care au fost momentele cheie din această carieră.

Sorin Oprescu a ajuns în fruntea Primăriei Municipiului București (PMB), după ce a fost înfrânt de două ori, o dată de Viorel Lis și a doua oară de Traian Băsescu. 

În 2008, Oprescu a candidat ca independent, după ce a demisionat din PSD, iar de această dată a și câștigat funcția dorită. În 2012, a candidat, din nou, și a obținut un al doilea mandat. 

De asemenea, și în acest an, Oprescu a anunțat că va candida pentru un al treilea mandat la PMB, iar premierul Victor Ponta l-a asigurat de sprijinul său. 

„Merg pe mâna lui Sorin Oprescu. Mereu am mers pe mâna lui Sorin Oprescu. Şi el m-a sprijinit pe mine“, spunea Ponta, care a afirmat că nu se va adăuga ”hienelor” care sar pe primar, acum că a fost arestat. 

Citește și: Lovitură grea pentru PSD: pică rețeaua Oprescu. Primarul a fost arestat 30 de zile

Primarul general al Capitalei a fost pus sub urmărire penală pentru luare de mită și arestat preventiv pentru 30 de zile. Oprescu a fost prins în timp ce primea 25.000 euro de la patru denunţător.

Operaţiunea s-a derulat sub supravegherea anchetatorilor, banii fiind marcaţi. Oprescu a fost reţinut în trafic, la câteva minute după ce edilul a plecat de la locuinţa sa din Ciolpani, având în maşină 5.000 din cei 25.000 euro.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Accident rutier pe DN19A, în Satu Mare. Patru persoane au ajuns la spital

Patru persoane, doi copii şi doi adulţi, au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs joi pe DN 19A, în zona...

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României au scăzut în luna aprilie

Rezervele valutare la Banca Naţională a României totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ cu...

Iulia Svyrydenko, ministrul Economiei din Ucraina: Investitorii străini au injectat 4,25 miliarde de dolari în economia țării în 2023

Investitorii străini au injectat anul trecut un total de 4,25 miliarde de dolari în economia ucraineană, potrivit Băncii Naționale a Ucrainei. Această cifră este...
Ultima oră
Pe aceeași temă