17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Sibiu-Pitești, cu 5 kilometri pe oră. Șoferii trebuie să mai aștepte...

FOTO. Sibiu-Pitești, cu 5 kilometri pe oră. Șoferii trebuie să mai aștepte cinci ani autostrada

Luni seara, pe șoseaua Sibiu-Pitești, în sensul de mers spre Pitești, coloana de mașini se întindea pe mai mulți kilometri, viteza medie de deplasare fiind de doar 5 kilometri pe oră. Traficul se bloca din dreptul localității Drăganu, iar circulația devenea fluidă abia la Pitești, oraș aflat de 29 de kilometri distanță.

Ambuteiajul care a implicat mii de autoturisme și care a pricinut șoferilor întârzieri de ore se datorează faptului că Ministerul Transporturilor a tot amânat decizia de a construi o autostradă care să lege Piteștiul de Vâlcea și Sibiu.

În acest moment, această rută este deservită de Drumul Național 7 care are o singură bandă de mers, iar în multe locuri banda este îngustată din cauza alunecările de teren.

DN 7 este cel mai tranzitat drum din România cu 25.000 de autoturisme la 24 de ore, dar el a devenit prioritate națională în vederea înlocuirii lui cu o autostradă abia în 2014. 

Actualul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a declarat că autostrada Sibiu-Vâlcea-Pitești va fi gata în 2021, dar lucrările nu au început încă. CNADNR ar trebui să se grăbească pentru a respecta acest termen, în condițiile în care este vorba de 160 de kilometri de autostradă. 

Cele mai citite

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...
Ultima oră
Pe aceeași temă