18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. UE promovează România la Washington

FOTO. UE promovează România la Washington

Misiunea permanentă a Uniunii Europene în SUA a demarat în urmă cu câteva luni, pe Facebook, o campanie prin care prezintă publicului american cele 28 de state ale UE. Astfel, duminică Echipa media a misiunii UE la Washington a postat o imagine cu Castel Peleș împreună cu mesajul: ”Puteți ghici ce țară vom prezenta mâine din seria “MemberStatesMonday?”

Ulterior, pe parcursul întregii zilei de luni a apărut o galerie foto cu cele mai frumoase peisaje, simboluri, construcții și monumente din România. Printre acestea, piesaje din zona Cheile Nerei, Castelul Bran, tricolorul, Piața Sfatului din Brașov sau Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I.”

De asemenea, au fost postate imagini și cu Delta Dunării, Transilvania (cu Sighișoara și faimoasa legendă lui Dracula) sau Nadia Comăneci, recompensată în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, cu prima notă de „10” din istoria gimnasticii.

Un alt simbol al identității naționale, limba română, a fost promovată în SUA.

”Limba română datează de 1700 de ani. Este o limbă a romanței și din acest motiv se aseamănă mai mult cu franceza, spaniola, italiana, decât cu limbile slave”, se arată într-o altă postare pe Facebook.

Majoritatea cititorilor și respondenților au fost interesați de legenda lui Dracula și au vizionat și înregistrarea video a exercițiului Nadiei Comăneci, dar și diferite articole despre “25 de motive” pentru a vizita România și București.

Cele mai citite

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...
Ultima oră
Pe aceeași temă