16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Irak: Băiat de 12 ani, prins de poliție înainte...

FOTO + VIDEO. Irak: Băiat de 12 ani, prins de poliție înainte să comită un atac sinucigaș

Un minor, cu o vârstă cuprinsă între 12 și 13 ani, a fost prins de polițiștii irakieni, în timp ce voia să comită un atac sinucigaș, într-un oraș situat la nord de Bagdad, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Băiatul, îmbrăcat cu un tricou în culorile echipei de fotbal FC Barcelona, se pare că a izbucnit în plâns în momentul în care a fost capturat de poliţiştii din Kirkuk. 

Arestarea minorului vine la mai puţin de 24 de ore de la atacul sinucigaş din Turcia, unde un alt minor, de până în 14 ani, s-a detonat la o nuntă, omorând 51 de oameni, alţi peste 100 fiind răniţi.

„Este clar că Daesh a avea o celulă (teroristă) la Gaziantep sau încerca să-şi facă loc aici,” declara Erdogan, folosind acronimul din limba arabă pentru gruparea militantă Stat Islamic. Acesta a mai spus că forţele de securitate turce îşi vor spori eforturile de combatere a teroriştilor.

Autorităţile internaţionale sunt în alertă din cauza faptului că ISIS, gruparea teroristă ce s-ar afla în spatele acestor atentate, recurge tot mai des la recrutarea minorilor, pe care îi foloseşte ulterior în plănuirea de atacuri teroriste.

 

 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă