20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Protest de amploare la Budapesta. Mii de persoane au...

FOTO + VIDEO. Protest de amploare la Budapesta. Mii de persoane au manifestat pentru libertatea presei

Mii de persoane au protestat, duminică, la Budapesta, în semn de nemulțumire față de suspendarea activității principalului cotidian din țară, care a fost închis în urmă cu o săptămână, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit corespondentului AFP, la protest au participat între 2000 și 3000 de persoane. Sub sloganul „Ei ne fură libertatea! Să plece!”, protestatarii au răspuns apelului lansat de partidul opoziției liberale Együtt (Împreună) și de către organizații neguvernamentale. Mulți dintre venit cu un exemplar al ziarului Nepszabadsag, suspendat în 8 octombrie.

Pe unele pancarte se putea citi „Stop dictaturii Fidesz!”, partidul conservator aflat la putere în Ungaria, și „Stop politicilor mafiote!”

Publicația era cunoscută pentru atitudinea critică la adresa premierului ungar Viktor Orban. Redactorul-șef al publicației, Peter Peto declara, anterior, că jurnaliștii publicației își doresc ca „această situație ambiguă să înceteze și proprietarul să spună clar ce intenționează să facă”.

Proprietarul publicației, societatea Mediaworks, deținută de către un om de afaceri austriac, a anunțat suspendarea cu efect imediat a ziarului din motive economice, indicând că intenționează fie o vânzare, fie o relansare.

Înființat în urmă cu 60 de ani, Nepszabadsag, numele căruia înseamnă „poporul liber”, are cel mai mare tiraj din presa ungară și este un critic virulent al premierului și politicii sale antiimigrație.

 

 

Cele mai citite

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Tradiţii în Joia Mare. Cum vopsim ouăle cu ingrediente naturale

În Joia Mare se prepară mâncărurile care vor fi puse pe masa de Paşte şi se vopsesc ouăle. Iar în timp ce unele gospodine...

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică vine cu o atenţionare pentru cei care fac cumpărături online

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică emite o avertizare importantă pentru toți cei care fac cumpărături online, subliniind că infractorii cibernetici sunt activi în special...
Ultima oră
Pe aceeași temă