17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSelfie-urile, INTERZISE la Cannes. Care a fost motivul

Selfie-urile, INTERZISE la Cannes. Care a fost motivul

Fotografiile de tip selfie au fost interzise la Festivalul de Film de la Cannes, din cauză că directorul Theirry Fremaux le consideră ridicole şi groteşti, scrie telegraph.co.uk.

„Dincolo de orice am crede, (fotografiile selfie – n.r.) sunt o practică extrem de ridicolă şi grotescă”, a spus Fremaux.

Și președintele festivalului, Pierre Lescure, a susținut decizia directorului: „Pe covorul roşu vezi oameni care arată foarte bine, dar, sincer, nimeni nu arată mai urât decât într-un selfie”.

Un alt motiv al interdicţiei selfie-urilor pe covorul roşu a fost că fotografiile încetinesc desfăşurarea evenimentului. „Avem un anumit timp la dispoziţie ca să aducem oamenii la capătul covorului roşu, pe trepte. Procesul este încetinit mult dacă oamenii se opresc la fiecare doi metri ca să îşi facă selfie-uri”, a spus directorul festivalului.

De asemenea, Fremaux a anunţat, la deschiderea festivalului, că va organiza o campanie împotriva trendului „selfie”.

Măsura adoptată de organizatori se înscrie în linia inițiativelor de interzicere a selfie-urilor pe terenurile de sport și în galeriile de artă.

De asemenea, interzicerea selfie-urilor va fi resimțită pe rețelele de socializare. De exemplu, selfie-ul de la Premiile Oscar al realizatoarei TV Ellen DeGeneres cu actorii Brad Pitt, Julia Roberts, Meryl Streep, Jennifer Lawrence şi Kevin Spacey. Fotografia a fost distribuită de trei milioane de oameni.

Deschideţi galeria foto de mai sus, pentru a vedea selfie-ul făcut de prezentatoare TV Ellen DeGeneres cu actori celebri la gala de decernare a premiilor Oscar.

De curând, organizatorii Festivalului de la Cannes au fost daţi în judecată pentru homofobie de regizorul Paul Verhoeven, pentru că festivalul nu a selectat, în anul 2009, filmul său,"Teenagers", o dramă despre lumea gay şi terorism.

Ediţia din 2015 a Festivalului de Film de la Cannes are loc în perioada 13-24 mai.

Cele mai citite

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă