15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFurtună la ROȘIA MONTANĂ. Ce urmări a avut

Furtună la ROȘIA MONTANĂ. Ce urmări a avut

O furtună violentă a dus la inundarea a zeci de curţi şi a mai multor subsoluri în localitatea Roşia Montană, iar un drum comunal s-a surpat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, plutonier major Alina Marescu.

De asemenea, a căzut un stâlp de electricitate în urma unor precipitaţii abundente înregistrate duminică.

Și în alte localităţi au fost semnalate unele probleme în urma fenomenelor meteorologice manifestate duminică pe raza judeţul Alba. 

În Roşia Montană au fost inundate 50 de curţi, 8 subsoluri şi demisoluri şi curtea şcolii din localitate. De asemenea, drumul comunal s-a surpat în zona pieţei, pe o lungime de zece metri şi un metru lăţime, rezultând căderea unui stâlp de electricitate. Din cauza apariţiei eroziunii unor poţiuni din zidul de sprijin, DJ 742 prezintă pericol de surpare. 

De asemenea, în Gura Roşiei a fost inundat un subsol. 

Nouă ofiţeri şi subofiţeri de la Pichetul de Pompieri Câmpeni acţionează cu trei autospeciale şi o motopompă, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Abrud, care a intervenit de asemenea cu o autospecială, două motopompe, două buldo-excavatoare şi un TAF. Totodată, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Roşia Montană a acţionat cu 6 membri şi 5 pompieri voluntari. Au mai intervenit, cu patru autospeciale, şi şase poliţişti.

În comuna Ampoiţa au fost inundate o gospodărie şi două subsoluri, aici acţionând cu o autospecială doi subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia. 

Din cauza inundării carosabilului, trei autovehicule au rămas blocate pe DJ 107 U, la Ceru Băcăinţi. 

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia a intervenit cu o motopompă şi trei voluntari în zona Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă