18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialGalați. Copil de un an și șapte luni, căutat de zeci de...

Galați. Copil de un an și șapte luni, căutat de zeci de jandarmi, polițiști și pompieri

Un copil de un an și șapte luni, dispărut joi, este căutat de peste 80 de poliţişti, pompieri şi jandarmi. În paralel, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care a dispărut băieţelul. 

”Echipele de intervenţie continuă scotocirea malurilor şi observarea cursului de apă, extinzând aria de căutare şi la barajul Bucium Orlea. În această operaţiune, pompierii scafandri utilizează o şalupă şi o autospecială de intervenţie pentru salvările din mediul acvatic. O echipă de pompieri, alcătuită din 11 subofiţeri, a supravegheat în cursul nopţii trecute zona de vărsare a râului Strei în barajul Bucium Orlea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu. 

Forţele aflate în teren au fost suplimentate cu două echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic 'Dr. Aurel Greblea' Sibiu, specializate în căutare de cadavre pe apă. 

În paralel, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care a dispărut băieţelul. Acesta a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală. 

De asemenea, a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, în vederea efectuării unei anchete sociale proprii şi a luării măsurilor care se impun ulterior. 

Copilul Alexandru Flavius Hoza, de un an şi şapte luni, a dispărut joi după amiază din satul Galaţi, comuna Pui, după ce s-a jucat cu sora lui mai mare, în vârstă de 6 ani, pe malul râului Strei, care curge în apropierea locuinţei familiei sale. 

Poliţia a dat publicităţii joi după amiază semnalmentele copilului: înălţime circa 80 de centimetri, faţă rotundă, ten creol, constituţie astenică, ochi căprui. La momentul dispariţiei, băiatul era îmbrăcat cu o bluză de trening de culoare albastru-închis, o bluză cu mânecă lungă, de culoare vişinie şi purta ciorapi de culoare gri cu roşu. În picioare avea pantofi de sport de culoare roz. 

Poliţia a rugat cetăţenii care pot furniza informaţii despre acest copil să sune la numărul 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă