15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Primele imagini de la botezul prințesei CHARLOTTE a Marii Britanii

GALERIE FOTO. Primele imagini de la botezul prințesei CHARLOTTE a Marii Britanii

Fiica prințului William și a soției sale, ducesa de Cambridge, prințesa Charlotte, a fost botezată, duminică, de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, în Biserica St Mary Magdalene din Sandringham, Norfolk, cu apă din râul Iordan.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini de la botezul fiicei prințului William și a soției sale, ducesa de Cambridge, prințesa Charlotte.

Prințesa a fost îmbrăcată cu o copie făcută manual a rochiei de dantelă Honiton și satin alb pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria la botezul ei, în anul 1841. Replica a fost comandată de Regina Elisabeta a II-a după botezul nepoatei sale, fiica prințului Edward, Lady Louise Windsor, și a fost realizată de croitoreasa Majestății Sale, Angela Kelly, potrivit site-ului oficial al Casei Regale britanice.

Citește și: Prințesa Charlotte va fi botezată cu cea mai sfântă apă de pe Pământ. Ce pericole sunt trecute cu vederea

La ceremonia privată au fost prezenți străbunicii prințesei, Regina, în vârstă de 89 de ani, și soțul său, prințul Philip, de 94 de ani, dar și bunicul patern, prințul Charles, și soția sa, Camilla.

Printre invitați au figurat și bunicii din partea mamei, Carole și Michael Middleton, precum și fratele și sora lui Kate, Pippa și James.

Prințul Harry, unchiul prințesei Charlotte, nu a fost prezent, pentru că se află într-o călătorie de trei luni în Africa.

Între nașii micii prințese se numără verișoara prințului William, Laura Fellowes, verișorul ducesei de Cambridge, Adam Middleton, și prietenii cuplului regal, Sophie Carter, James Meade, și Thomas van Straubenzee.

După ceremonie, Ducele și Ducesa de Cambridge au organizat un ceai la Sandringham House. Oaspeții au servit felii dintr-un nivel al tortului servit de cuplul regal la nuntă.

Fratele prințesei Charlotte, prințul George, în vârstă de doi ani, a avut șapte nași de botez. Ceremonia a avut loc în octombrie 2013, la Capela Regală de la Palatul Saint James din Londra, și a fost oficiată de arhiepiscopul de Cantebury. La fel ca pentru sora lui, pentru botezul prințului a fost folosită apă din râul Iordan, iar micuțul a purtat o replica identică a rochiței de botez purtate în anul 1841 de fiica cea mare a reginei Victoria.

 

 

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă