15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialGeorge Mioc se alătură echipei de publiciști-comentatori ”România liberă”

George Mioc se alătură echipei de publiciști-comentatori ”România liberă”

Cititorii ”România liberă” se vor întâlni de săptămâna aceasta cu un nou publicist-comentator care se alătură echipei de editorialiști pe care o construim: George Mioc. Acesta va publica săptămânal câte un comentariu pe teme actuale, în special din politică și economie.

George Mioc s-a născut în 1951 în Banat, în localiteatea Cărpiniș din județul Timiș. În 1975 a emigrat în SUA, după ce a trecut ilegal granița cu Iugoslavia. Este antreprenor și conduce propria companie în SUA.

În România a urmat cursurile acualului liceu industrial ”Electromotor” din Timișoara și în America și-a continuat studiile universitare în domeniul ingineriei mecanice.  Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology.

A reușit să scape din lagărul ceaușist după două tentative eșuate de trecere a frontierei pentru care a fost condamat. În 1969 a încercat să fugă pe la Cruceni, județul Timiș, dar a fost prins și condamnat la 6 luni de închisoare. În 1972 a reușit să treacă cu bine în Iugoslavia, dar a fost prins la granița Serbiei cu Austria și trimis înapoi în România unde a fost din nou condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare.

George Mioc  este stabilit în California, SUA, unde deține o companie specializată in producția de piese de aluminiu prin extrudarea aluminiului. Este CEO al companiei PSI Industries.

 De-a lungul anilor, până când și-a deschis propria firmă în America, a ocupat diverse poziții în zona ingineriei mecanice.  

În utlimii ani, George Mioc a mai scris pentru platforma de comentarii Contributors. De săptămâna aceasta a ales să se alăture echipei de publiciști-comentatori și și jurnaliști care semnează în ziarul ”România liberă” și pe romanialibera.ro.

Veți putea să vă întâlniți cu George Mioc pe romanialibera.ro în fiecare săptămâna.

 

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă