12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCurtea de Apel Brașov l-a achitat pe ginecologul judecat pentru luare de...

Curtea de Apel Brașov l-a achitat pe ginecologul judecat pentru luare de mită

Un medic ginecolog de la Maternitatea din Braşov, trimis în judecată pentru luare de mită, a fost achitat definitiv, joi, de Curtea de Apel Braşov, informează Mediafax.

Ginecologul Ioan Sârbu a fost achitat în primă instanţă pe 5 martie, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au făcut recurs la decizie.

Joi, Curtea de Apel Braşov a respins recursul şi a menţinut decizia Tribunalui Braşov, care l-a achitat pe medic.

"Respinge apelul declarat de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Braşov împotriva sentinţei penale nr. 78/5 martie 2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine“, se arată în sentinţă.

Decizia de joi a Curţii de Apel este definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus la data de 16 decembrie 2013 trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mediciului ginecolog Ioan Sârbu (63 de ani) pentru luare de mită. Potrivit procurorilor, medicul i-ar fi cerut unei paciente suma 1.000 de lei în data de 10 august 2013, iar două zile mai târziu a primit suma de 800 de lei de la aceasta, care, ulterior, l-a denunţat.

Tribunalul Braşov a decis, în 5 martie, schimbarea încadrării juridice a medicului din "luare de mită" în "primire de foloase necuvenite" şi apoi achitarea inculpatului.

Medicul ginecolog Ioan Sârbu a ajuns în atenţia procurorilor încă din luna august a anului trecut, când a fost denunţat de o pacientă. Femeia s-a plîns procurorilor că doctorul i-ar fi cerut 1.000 de lei pentru că a avut grijă de ea înainte şi după naştere. Femeia a născut în 6 august, iar după ce i-a dat o parte din bani medicului, respectiv 800 de lei, s-a decis să îl denunţe.

Ginecologul Ioan Sârbu s-a mai aflat, în 2006, în centrul unei investigații de malpraxis: Banul si indiferenta, mai presus de viata pacientelor

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă