12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGoogle a preluat producătorul de drone Titan, companie pe care a vrut...

Google a preluat producătorul de drone Titan, companie pe care a vrut să o cumpere şi Facebook

 Google a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului american de drone Titan Aerospace, companie pentru care a negociat şi Facebook în acest an, achiziţia fiind parte a unei lupte mai ample a celor doi giganţi din IT pentru extinderea influenţei şi accesul la utilizatori în regiuni izolate, potrivit Mediafax.

Titan Aerospace produce drone care pot să zboare timp de mai mulţi ani utilizând energie solară.

Facebook a negociat la începutul acestui an pentru Titan Aerospace, dar a preluat în final compania britanică Ascenta, activă în acelaşi domeniu, pentru 20 de milioane de dolari, scrie Wall Street Journal.

Google nu a dezvăluit preţul de achiziţie al Titan Aerospace, dar a afirmat că tehnologia ar putea fi folosită pentru strângerea de imagini şi asigurarea de conexiuni wireless în regiuni ale lumii în care în prezent nu există acces la internet.

Titan şi cei aproximativ 20 de angajaţi ai companiei vor rămâne în statul New Mexico, iar postul de director va fi ocupat în continuare de Vern Raburn, un veteran din IT, care în trecut a condus Symantec şi divizia de produse pentru consumatori a Microsoft.

Google a informat că Titan va lucra îndeaproape cu Proiectul Loon al grupului, care vizează construirea de baloane care să zboare la altitudini ridicate şi să transmită semnal de internet în zone izolate.

De asemenea, compania ar putea colabora strâns cu Makani, alt proiect al Google, care are ca scop dezvoltarea de turbine eoliene amplasate pe drone, pentru a obţine eficienţă mai ridicată a producţiei de energie.

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă