14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGrupare de contrabandă cu ţigări, destructurată de DIICOT Timişoara. Prejudiciul, 250.000 de...

Grupare de contrabandă cu ţigări, destructurată de DIICOT Timişoara. Prejudiciul, 250.000 de euro

O grupare care făcea contrabandă cu ţigări din Ucraina a fost destructurată de către procurori DIICOT Timişoara şi poliţişti de frontieră, în urma a 41 de percheziţii făcute, luni. Prejudiciul în acest caz este de 250.000 de euro, iar la audieri va fi adus şi un fost poliţist, informează Mediafax.

Procurorii din Timișoara și polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au făcut 41 de percheziții domiciliare în județele Arad, Timiș, Suceava, Hunedoara și Maramureș pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în contrabanda cu ţigări, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

Anchetatorii suspectează că, în perioada august 2014 – februarie 2015, în judeţele Timiş şi Arad şi în localităţile limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care făcea trafic cu ţigări provenite în special din Ucraina.

"Din probele administrate în cauză a rezultat că ţigările provenite din contrabandă erau achiziţionate în special de pe raza judeţului Suceava, fiind transportate cu regularitate de trei-patru ori pe săptămână, în autovehicule prevăzute cu spaţii special amenajate, ulterior fiind depozitate la diferite adrese în vederea comercializării", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, membrii grupării au făcut peste 24 de de transporturi, reuşind să achiziționeze şi ulterior să vandă peste 150 de baxuri ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 euro.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse, pentru a fi audiate, 26 de persoane.

Potrivit unor surse judiciare, în cadrul acțiunii de luni, în orașul Dej din județul Cluj a fost oprit în trafic o mașină ce transporta 35 de baxuri de țigări de contrabandă.

De asemenea, sursele citate arată că la audieri, la DIICOT Timișoara urmează să fie adus un fost poliţist care are o firmă de pază în județul Arad, iar în județele Timiș, Arad și Hunedoara exista câte un coordinator al rețelei.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...
Ultima oră
Pe aceeași temă