14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGruparea Stat Islamic lansează noi amenințări la adresa Franței

Gruparea Stat Islamic lansează noi amenințări la adresa Franței

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) plănuiește să își intensifice atacurile împotriva Franței, potrivit unei înregistrări postate, miercuri, pe rețelele de socializare, notează AFP, citat de Agerpres.

În înregistrare, doi jihadiști francofoni îl felicită pe autorul atacului care a avut loc joia trecută, la Nisa. Totodată, filmarea mai surprinde și decapitarea a doi bărbați acuzați de spionaj.

Adresându-se în franceză preşedintelui şi guvernului Franţei, unul dintre cei doi membri ai SI ameninţă să intensifice atacurile. 

Potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste (SITE), înregistrarea ar fi fost realizată de gruparea SI în provincia irakiană Ninive (nord), unde SI controlează teritorii.

Statul Islamic a revendicat sâmbătă atacul de la Nisa, soldat cu 84 de morți și 202 răniți, afirmând că acesta vine „ca răspuns la apelurile grupării de a lua ca ţintă ţările care fac parte din coaliţia” antijihadistă din Irak şi Siria. Franţa face parte din această coaliţie condusă de SUA şi care bombardează poziţii ale grupării ultra-radicale. 

Experţi estimează că SI nu pare să fi organizat direct recentele atacuri din Franţa sau Germania, însă este posibil să îi fi inspirat pe autorii acestora şi să încerce să îşi întărească imaginea de teroare prin revendicarea lor.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă