18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialHamas asigură că liderul său militar este în viaţă şi conduce operaţiunile

Hamas asigură că liderul său militar este în viaţă şi conduce operaţiunile

După ce a fost ţinta unei tentative de lichidare într-un raid desfăşurat de Israel în Fâşia Gaza gruparea palestiniană Hamas a anunţat, miercuri, că liderul aripii sale militare, Mohammed Deif, este în viaţă şi conduce în continuare operaţiunile mişcării, informează Mediafax.

Anterior, gruparea Hamas a anunţat, într-un comunicat, că va continua tirurile cu rachetă asupra Israelului, iar "israelienii se vor întoarce acasă doar atunci când va decide Mohammed Deif".

Soţia şi fiul lui Mohammed Deif, care, din 2002, este liderul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, au fost ucişi în noaptea de marţi spre miercuri într-un raid lansat de Israel în Gaza. Un ministru israelian a afirmat, miercuri, că liderul aripii militare a Hamas, Mohammed Deif este o "ţintă legitimă".

El a adăugat că nu ştie dacă liderul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, aripa militară a Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a fost ucis în cursul acestui raid efectuat în noaptea de marţi spre miercuri, în oraşul Gaza.

Mohammed Deif a devenit şeful aripii armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, după moartea predecesorului său, Salah Shehade, în 2002 în urma unui raid. Israelul a încercat de cinci ori să-l asasineze, fără să reuşească.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

MAE dublează secțiile de votare din străinătate față de 2019

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a declarat că în cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, MAE va coordona organizarea a peste 900 de secții...
Ultima oră
Pe aceeași temă