11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialHamilton, câștigător al MP al Marii Britanii. Abandon pentru Rosberg

Hamilton, câștigător al MP al Marii Britanii. Abandon pentru Rosberg

Marele Premiu al Marii Britanii la Formula 1 a fost câștigat de Lewis Hamilton, pilotul echipei Mercedes. Coechipierul britanicului, Nico Rosberg, liderul clasamentului piloților, a abandonat în cadrul cursei de la Silverstone din cauze tehnice.

Podiumul a fost completat de: finlandezul Valtteri Bottas (Williams), australianul Daniel Ricciardo (Red Bull), britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) şi germanul Sebastian Vettel (Red Bull), campion en titre.

MP al Marii Britanii nu a fost lipsit de incidente. Cursa a fost întrerupt o oră după ce monoposturile conduse de Kimi Raikkonen şi Felipe Massa s-au ciocnit. Massa a suferit contuzii în la piciorul drept, însă oficialii echipei au anunțat că nu a fost nimic foarte grav.

Comisarii FIA au decis oprirea cursei cu steagul roşu şi repararea parapetului lovit de Raikkonen. Lucrările au durat aproximativ 50 de minute Restartul s-a dat în spatele maşinii de siguranţă.

Clasamentul piloților:

1. Nico Rosberg 165 de puncte;

2. Lewis Hamilton 161;

3. Daniel Ricciardo 98;

4. Fernando Alonso 87;

5. Valtteri Bottas 73;

6. Sebastian Vettel 70;

Clasamentul constructorilor:

1. Mercedes 326 de puncte;

2. Red Bull 168;

3. Ferrari 106;

4. Williams 103;

5. Force India 91;

6. McLaren-Mercedes 90;

7. Toro Rosso 15;

8. Lotus Renault 8;

9. Marussia 2;

10-11. Sauber, Caterham 0.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 este Marele Premiu al Germaniei, care va avea loc peste două săptămâni, la Hockenheim.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă