15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialIGPR: Polițiștii i-au spus lui Adrian Naidin că nu pe el îl...

IGPR: Polițiștii i-au spus lui Adrian Naidin că nu pe el îl vizează, dar cu toate acestea muzicianul a sărit de la etaj

Inspectoratul General al Poliției Române a transmis vineri noi precizări  în cazul lui Adrian Naidin – muzicianul care s-a accidentat după ce a sărit pe geam, în timpul unei razii a Poliției.

IGPR susține că poliţiştii antidrog care au făcut percheziţiile i-au spus lui Adrian Naidin că nu au treabă cu el. Cu toate acestea, la scurt timp după ce a fost avertizat de polițiști, Naidin a sărit de la etajul unu al imobilului în care locuia. În momentul acestui incident, la etajul 1 nu se afla niciun polițist și niciun jandarm, subliniază IGPR.


Citește și: Violoncelistul Adrian Naidin a căzut pe geam după ce mascații ar fi greșit adresa. Oamenii legii căutau droguri. Au fost descoperite 500 de grame de canabis și cinci grame de cocaină


Forțele de ordine intraseră în imobil pentru că îl vizau pe proprietarul casei, suspectat că este liderul unei reţele de traficanţi de droguri. Potrivit IGPR, membrii echipei de intervenție purtau veste reflectorizante cu însemne specifice şi au avut un dialog explicit cu artistul.

Anchetatorii nu au date că Adrian Naidin ştia sau nu despre traficul de droguri, iar DIICOT va decide dacă va fi sau nu audiat.

Potrivit IGPR, la data de 28 septembrie poliţiştii antidrog din Bucureşti au realizat operaţiunea „Calofir”, pe linia combaterii traficului şi consumului de droguri de risc şi de mare risc, respectiv de canabis, comprimate de ecstasy şi cocaină. Acțiunea Poliției a inclus şapte percheziţii la domiciliile şi reşedinţele suspecţilor din dosar, nouă persoane fiind cercetate.

După ce s-a accidentat sărind pe geam, Adrian Naidin a postat, joi, pe Facebook, un mesaj în care face un apel către Ministerul de Interne și Ministerul Justiției: “Rog conducerea Ministerului de Interne şi pe cea a Ministerului de Justiţie să facă lumina în cazul meu şi să îmi cureţe numele pătat de angajaţii lor. Am încredere în oamenii cu conştiinţă din aceste instituţii că minciunile la adresa mea nu vor continua”, a scris muzicianul Adrian Naidin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă