16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialIncendiile din California: castelul Hearst a fost închis

Incendiile din California: castelul Hearst a fost închis

Extravagantul castel al lui William Randolph Hearst, de pe coasta Pacificului, a fost închis ca o măsură de precauție, în timp ce pompierii au progresat duminică în lupta împotriva incendiilor uriașe din California care au afectat în aceste zile mii de hectare, informează agenția France Presse, preluată de Agerpres.

Proprietate a magnatului de presă William Randolph Hearst de la începutul secolului 20, castelul “este închis până la o notificare ulterioară din cauza incendiilor din regiune”, a explicat administratorul său pe un site.

Castelul, care a servit ca model pentru filmul “Citizen Kane” al lui Orson Welles, este așezat pe o colină la câteva sute de metri deasupra Pacificului. El a asistat la parada tuturor vedetelor de la Hollywood din anii 1920 și 1930 și atrage acum mii de vizitatori. Castelul are 115 de camere, două piscine și un teatru.

Oficialii locali evaluează zilnic situația, media locală relatând că incendiul s-a apropiat la trei kilometri de castel.

Incendiile sunt favorizate în California de seceta acută care se manifestă în acest stat de mai mulți ani. Pompierii luptă actualmente cu focul în șase locații de pe teritoriul Californiei.

Focul care amenință castelul Hearst, denumit “Chimney” este stăpânit în proporție de 35 la sută, potrivit autorităților din California. Un alt incendiu, ‘Clayton Fire’, de la nord de San Francisco, este controlat în proporție de la 95 la sută, iar la est de Los Angeles, incendiul ‘Bluecut Fire’ a devastat 15.000 de hectare însă este acum sub cotrol în proporție de 85 la sută, informează AFP.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă