15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie din Satu Mare. Poliția crede că...

Incendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie din Satu Mare. Poliția crede că a fost provocat intenționat

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, la subsolul Spitalului de Psihiatrie din Satu-Mare, iar fumul s-a propagat pe casa scării punând în pericol viața pacienților și a personalului medical, informează Mediafax.

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri cu patru autospeciale de stingere a incendiilor, o autospecială de descarcerare, o ambulanță de tip SMURD și o ambulanță dotată cu echipament de terapie intensivă mobilă, dar au ajuns acolo și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță.

“La sosirea pompierilor s-a constatat că ardea interiorul unei încăperi situate la demisolul spitalului, cu pericol de propagare la întreaga clădire. De asemenea, se degajase o cantitate mare de fum pe casa scării, situație ce punea în pericol siguranța bolnavilor şi a personalului medical. Doi pacienţi adulți au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgenţe, în urma intoxicării cu monoxid de carbon, unul dintre ei prezentând arsuri pe aproximativ 20% din suprafaţa corpului, iar alte 38 de persoane au fost evacuate, în urma triajului efectuat de către membrii echipajelor medicale de urgenţă.”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu-Mare.

Potrivit ISU Satu-Mare, din primele cercetări reiese că incendiul ar fi fost provocat intenționat.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă