12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialInițiativă: Elevii din Mioveni, pregătiți să se angajeze la uzina Dacia

Inițiativă: Elevii din Mioveni, pregătiți să se angajeze la uzina Dacia

La Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni vor fi înființate două clase cu profil mecanic, printr-un protocol încheiat între compania Dacia, Inspectoratul Școlar Argeș și Primăria Mioveni. Astfel, 42 de elevi vor putea face practică plătită în cadrul firmei și vor avea prioritate la angajare, conform unui răspuns transmis României Libere.

42 de elevi vor fi incluși în cele două clase cu profil mecanic, de sculeri-matrițeri, începând cu anul școlar 2014-2015: clasa a IX-a, formată din 14 elevi, care vor absolvi în 2017, și clasa a X-a, cu 28de elevi, care vor absolvi în 2016.

Elevii vor avea atât cursuri teoretice, cât și cursuri practice. Ei vor putea face stagii remunerate de practică în cadrul companiei, acordate pe criteriul performanței. Stagiarii vor primi câte 200 de lei, lunar.

Cei 42 de liceeni vor avea prioritate la angajare, în funcție de nevoile companiei Dacia, au mai arătat reprezentanții firmei.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă