16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialInstagram, interzis în Iran

Instagram, interzis în Iran

Un tribunal iranian a ordonat interzicerea aplicației de distribuit fotografii Instagram, anunță The Jerusalem Post. Decizia curții a fost motivată de posibile încălcări ale dreptului la viață privată.

O relatare Associated Press, preluată de I4U, spune că utilizatorii de Internet din Iran puteau accesa Instagram vineri după-amiază. Este posibil ca hotărârea tribunalului să nu fie pusă în aplicare, existând și alte situații de acest fel în trecut.

Astfel se încheie o săptămână care a început cu acuzele adresate de Ministrul Culturii din Iran actriței Leila Hatami, pentru că a acceptat să fie sărutată pe obraz de președintele juriului Festivalului de la Cannes. Câteva zile mai târziu, șase tineri, care au dansat în varianta iraniană a clipului "Happy", au fost arestați pentru comportament indecent. Iar, după știrea blocării Instagram în Republica Islamică Iran, putem spune că nu a fost o săptămână bună pentru imaginea acestei țări în lume.

O știre la fel de proastă pentru utilizatorii rețelelor sociale este amenințarea adresată de către nouă putere de la Bangkok, care s-a instalat în frunte Tailandei după recenta lovitură de stat dată de șefii armatei. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că rețele sociale găzduiesc numeroase critici la adresa loviturii de stat și a autorilor acesteia, arată The Next Web.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă