13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialInterlopul ”Țâță” şi 14 membri ai Academiei infractorilor au fost arestaţi preventiv

Interlopul ”Țâță” şi 14 membri ai Academiei infractorilor au fost arestaţi preventiv

Interlopul Adrian Botez şi 14 membri ai Academiei infractorilor români, gruparea de hoţi din magazine de lux destructurată joi de DIICOT, au fost arestaţi preventiv, de Tribunalul Bucureşti.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DIICOT au reţinut, vineri, 14 persoane, în dosarul cunoscut sub numele de "Academia infractorilor români", ei dispunând ca alţi trei membri ai grupării să fie cercetaţi sub control judiciar.

Potrivit DIICOT, s-a pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de liderul grupării, interlopul Adrian Botez, zis "Ţâţă", el fiind încarcerat în prezent, ca urmare a faptului că a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul tentativei de asasinare a interlopului Puiu Mironescu, acuzat , la rându-i, de comandarea asasinării, în 2010, a liderului interlop rival, Gheorghiță Mararu.

Cele 14 persoane ale Academiei Interlopilor reţinute şi liderul grupării, Adrian Botez, au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu  propunere de arestare preventivă.

Ancheta DIICOT în dosarul hoţilor din magazine de lux din tările europene  a costat 300.000 de euro, fiind astfel una dintre cele mai scumpe ale instituţiei.

Urmărirea penală în acest caz a însemnat implicarea a aproximativ 200 de anchetatori de la SRI, Direcţia Operaţiuni Speciale (DOS), Investigaţii Criminale, Jandarmerie şi DIICOT, care au lucrat în colaborare cu alţi oameni ai legii din țările unde au avut loc jafurile ( Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Belgia, Austria etc), potrivit surselor citate.

Anchetatorii au făcut, joi, 54 de percheziţii în acest dosar. Până la acest moment, oamenii legii au găsit bijuterii şi ceasuri scumpe şi au pus sechestre pe bunuri mobile, imobile, dar şi pe autoturisme de lux. Între acestea, în custodia autorităţilor din Neamţ, a ajuns şi o maşină Rolls Royce de culoare mov.

Potrivit DIICOT, vehiculele sechestrate urmează să fie aduse în Capitală.

Cele mai citite

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...
Ultima oră
Pe aceeași temă