18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialÎntrunire Consiliul NATO-Rusia pe tema crizei din Ucraina

Întrunire Consiliul NATO-Rusia pe tema crizei din Ucraina

Problema crizei din Ucraina va fi dezbătută, în următoarele două săptămâni, în cadrul întâlnirilor dintre Consiliul NATO și Rusia. Cele două puterinu au mai avut întâlniri de acest fel din 2014, de când Rusia a anexat Crimeea. Anunțul a fost făcut de Alianța Nord-Atlantică prin secretarul general, Jens Stolberg, informează B1TV.

“Consiliul NATO-Rusia va dezbate subiectul privind criza din Ucraina”, dar și “nevoia de a implementa în totalitate Acordul de la Minsk…Vom discuta despre activități militare, cu un accent special pe transparența și pe reducerea riscului”, a anunțat Alianța Nord Atlantică.

Mesajul a fost transmis de Jens Stoltberg, secretarul general al NATO. Acesta ar fi primul pas pentru restabilirea relațiilor între cele două tabere, după ce Rusia a anexat Crimeea.

NATO acuză Moscova că încalcă obligaţiile internaţionale prin anexarea Crimeei şi că susţine o insurgenţă prorusă în estul Ucrainei.
Întâlnirea este “o continuare a dialogului nostru politic, după cum a fost convenit cu şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre NATO”, a spus Jens Stoltenberg.

El a mai transmis că nu se poate relua cursul normal al lucrurilor până ce Rusia nu va respecta din nou legislația internațională.

Cele mai citite

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...

Acuzații de fraudă, corupție și manipulare financiară

Dezvăluiri șocante despre impunerea candidaților și cheltuirea banilor în interiorul partidului AUR, sub conducerea lui George Simion și a lui Marius Lulea.  Începe să...
Ultima oră
Pe aceeași temă