13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialIulia Merca va cânta în curtea Palatului Banffy

Iulia Merca va cânta în curtea Palatului Banffy

 

Mezzosoprana din Cluj a fost declarată drept cea mai bună solistă a anului 2013 din România.

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca organiează, mâine, de la ora 20.30, o nouă Serată lirică excepţională, în curtea interioară a Palatului Bánffy, pe terasa-restaurant La Palat.

”Microstagiunea estivală 2014 continuă cu un recital ce le oferă melomanilor clujeni ocazia de a se bucura de o serie de evenimente lirice fără precedent. Recitalul o va aduce pe scenă pe distinsa şi iubita mezzosoprană clujeancă Iulia Merca, cea mai bună solistă a anului 2013 (premiu obţinut la Gala Operelor Naţionale) şi baritonul Cristian Hodrea, apreciat pentru interpretarea unui bogat repertoriu de opere universale şi lucrări vocal-simfonice”, spun reprezentanții Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

În deschiderea evenimentului vor interpreta solistele invitate ale Studioului Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca: Simona Buhac, Adriana Tidor, Alexandra Maria Topan şi Oana Maria Trimbiţaş. Artiştii vor fi acompaniaţi la pian de Horea Haplea. Seara va fi cuprinsă de o atmosferă aristocrată deosebită, prin interpretarea unor arii celebre ale compozitorilor Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, W.A. Mozart, Franz Lehar şi Alfredo Catalani.

”Evenimentul de mâine marchează cea de-a doua reprezentaţie a Operei Naţionale clujene la Muzeul de Artă, dintr-o serie de şase astfel de evenimente estivale, desfăşurate în perioada iulie-septembrie 2014. Microstagiunea acestei veri reprezintă o iniţiativă inedită ce oferă publicului clujean, în premieră, spectacole lirice în aer liber ce înfrumuseţează viaţa culturală a oraşului într-o perioadă lipsită altădată de astfel de evenimente. Următoarele recitaluri, găzduite la Palat, sunt programate pentru datele de 6 şi 20 august, respectiv 3 şi 17 septembrie”, mai spun reprezentanții Operei clujene.

Palat cu o istorie bogată

Palatul care găzduiește microstagiunea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai reprezentative pentru istoria Transilvaniei. Palatul a fost construit de guvernatorul Marelui Principat al Transilvaniei, Gyorgy Banffy, și a fost finalizat în 1785. Gyorgy Banffy este cel care a mutat capitala Transilvaniei de la Sibiu la Cluj. Palatul i-a găzduit, ca oaspeți, pe împărații Francisc I și Franz Jozef, dar și pe regele Ferdinand I al României. Din anul 1951, Palatul Banffy a devenit sediul Muzeului de Artă. Acesta adăpostește creațiile unor mari artiști plastici români, precum Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu sau Ștefan Luchian.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă