20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialJaponia: Trei cutremure, în patru zile

Japonia: Trei cutremure, în patru zile

Un cutremur cu magnitudine de 5 grade pe Richter s-a resimțit, miercuri dimineața, la Tokyo. Acesta este al treilea seism din ultimele patru zile informează AFP, citat de Agerpres.

Cutremurul a lovit capitala şi o parte din estul Japoniei, la ora locală 07:25 (22:25 GMT, marţi), a informat US Geological Survey (USGS). Acest seism a survenit după un altul cu magnitudinea 4,8 grade, care s-a produs marţi şi încă unul, de 5 grade, produs duminică. 

Seism a avut loc la aproximativ 44 de kilometri adâncime în zona prefecturii Ibaraki, la est de Tokyo. Nu a fost raportat nici un risc de tsunami, precizează AFP. 

Japonia, situată la intersecţia a patru placi tectonice, se confruntă anual cu peste 20 la sută dintre cele mai mari evenimente seismice din lume. În această ţară s-au produs în aprilie anul acesta o serie de cutremure puternice în regiunea Kumamoto (sud-vest), soldate cu 60 de decese. 

În memoria colectivă din Japonia rămâne pregnant dezastrul din 11 martie 2011, în care un seism cu magnitudinea de 9,0 grade, cu epicentrul în regiunea Tohoku din Oceanul Pacific, urmat de un tsunami devastator pentru zonele de coastă, s-a soldat cu 18.500 de decese şi ciu un accident nuclear la centrala atomo-electrică de la Fukushima.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă