15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialJocurile Asiatice: Campionii nord-coreeni explică dragostea lor pentru Kim Jong-Un.

Jocurile Asiatice: Campionii nord-coreeni explică dragostea lor pentru Kim Jong-Un.

Halterofilii din Coreea de Nord au stabilit mai multe recorduri mondiale la Jocurile Asiatice de la Incheon, iar forța lor aceștia spun că vine din dragostea pe care i-o poartă liderului comunist Kim Jong-Un.

Un antrenament dur nu explică forma sportivilor nord-coreeni la competiţia din Coreea de Sud. Dorinţa de fier a liderului Kim Jong-Un şi doctrina sunt cele mai puternice "droguri", au explicat aceşti sportivi, eroi în Coreea de Nord, conform Mediafax.

"Atunci când te înarmezi cu spiritul şi ideologia din învăţămintele tovarăşului nostru Kim Jong-Un, poţi sparge o piatră cu un ou sau poţi bate un record mondial. Acesta este secretul meu", a declarat Om Yun-Chol, 23 de ani.

Campion olimpic en-titre, el a depăşit, sâmbătă, recordul mondial la categoria -56 kg, ridicând 170 kg.

"Am demonstrat că ideologia este un factor crucial", a adăugat el.

Compatriotul său Kim Un-guk a stabilit trei recorduri mondiale şi a câştigat aurul la -62 kilograme.

"M-am antrenat din greu (…) dar am putut realiza această performanţă doar datorită iubirii şi binecuvântării respectatului nostru tovarăş Kim Jung-Un", a subliniat acesta.

Kim Jong-Un a preluat conducerea Coreei de Nord de la tatăl său, Kim Jong-Il, mort în decembrie 2011, devenind astfel al treilea conducător al statului comunist fondat de bunicul său Kim il-Sung.

 

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă