15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialJurnalistul Sabin Orcan, despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova: Se dă un...

Jurnalistul Sabin Orcan, despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova: Se dă un meci între Maia Sandu și Igor Dodon

Directorul editorial al ziarului „Romania liberă” Sabin Orcan a discutat, joi seara, despre alegerile prezidențiale care vor avea loc, duminică, în Republica Moldova, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Siliviu Mănăstire. Astfel, jurnalistul a explicat că alegerile sunt ca un „meci” între candidata unică a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) și președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Jurnalistul Sabin Orcan a declarat că alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt ca un „meci” între Maia Sandu și Dodon.

Întrebat despre declarațiile președintelui Iohannis cu privire la protestul unioniștilor care a avut loc weekendul trecut, în Capitală, directorul editorial al ziarului „România Liberă” a precizat: „Ideea este că există porțiuni din Moldova, în care este greu să le explici oamenilor despre unirea cu România (…) Toată lumea vorbește de costuri, nu și de avantaje. Nu văd de ce să ne gândim la cât dăm și nu la ce luăm”, a declarat Sabin Orcan, cu privire la ipoteza unirii României cu Republica Moldova.

În replică, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că „primii care trebuie convinși sunt cetățenii Republicii Moldova”.

Jurnalistul Sabin Orcan l-a întrebat pe Traian Băsescu ce ar face Rusia dacă s-ar ajunge la o unire cu statul vecin. În acest context, Traian Băsescu a răspuns că „România nu vizează o refacere a integrității teritoriale prin forță, ci folosind Articolul 1 de la Helsinki”. „România are ce da la schimb Rusiei. Eu aș recunoaște anexarea Crimeei. Crimeea nu se mai întoarce la Ucraina cât e lumea”, a continuat el.

Jurnalistul Sabin Orcan a subliniat că România și-ar strica relațiile cu Ucraina, iar Traian Băsescu a răspuns că „statele nu sunt ONG-uri de caritate”.

„Nu sunt adept al anexării Crimeii, dar spun că România are soluții”, a mai spus fostul președinte.

Cele mai citite

CSM Bucureşti – Metz 24-27. „Tigroaicele”, aproape de eliminarea din Liga Campionilor

Formația de handbal feminin CSM Bucureşti este foarte aproape de eliminarea din Liga Campionilor, după ce a pierdut prima manșă a sferturilor de finală...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Israelul continuă să trimită ajutoare în Gaza. Ce spun oficialii

Ajutorul umanitar care va intra în Fâșia Gaza se va intensifica în zilele următoare, a declarat duminică armata israeliană, potrivit Reuters. "În ultimele săptămâni, cantitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă