15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialJustiția ungară l-a condamnat pe un migrant sirian la 10 ani de...

Justiția ungară l-a condamnat pe un migrant sirian la 10 ani de închisoare în urma unei revolte la granița cu Serbia

Un tribunal din Ungaria l-a condamnat miercuri la 10 ani de închisoare pe un cipriot de origine siriană pentru implicare în revolta care a avut loc anul trecut la frontiera dintre Ungaria și Serbia, transmite Reuters citată de Agerpres.

Ahmed Hamed, în vârstă de 40 de ani, aruncase cu pietre spre forțele de ordine în încercarea de a le forța să deschidă granița. Legea din Ungaria prevede că astfel de acțiuni sunt sinonime cu “acte teroriste”.

Bărbatul a izbucnit în lacrimi când judecătorul a citit sentința care marchează cea mai severă condamnare pronunțată de la debutul crizei migrației. Ungaria a fost unul dintre statele care s-au opus ferm prezenței în masă a imigranților. Sentința pronunțată azi este una preliminară, acuzatul are la dispoziție căi de a o ataca.

Ahmend Hamed făcea dintr-un grup care a intrat ilegal în Ungaria în 16 septembrie 2015. El li s-a adresat prin portavoce migranților rămași la granița dintre Serbia și Ungaria înainte ca aceștia să forțeze intrarea în Ungaria, moment în care forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă