14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialKievul denunţă prezenţa a 7.500 de militari ruşi în Ucraina

Kievul denunţă prezenţa a 7.500 de militari ruşi în Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, a denunţat prezenţa a 7.500 de militari ruşi în estul Ucrainei, unde forţele ucrainene luptă împotriva separatiştilor proruşi, şi şi-a anunţat intenţia de a suplimenta numărul militarilor ucraineni, relatează AFP, citat de Mediafax.

"Prezenţa a 7.500 de reprezentanţi ai forţelor armate ruse pe teritoriul ucrainean este un factor destabilizator care ne împiedică să stabilizăm rapid situaţia în ţară", a declarat Stepan Poltorak, la întâlnirea de vineri seara cu ataşaţi militari străini, potrivit unui comunicat disponibil sâmbătă pe site-ul ministerului.

În faţa acestor ameninţări, Ucraina intenţionează să "crească numărul forţelor sale armate" şi să amelioreze aprovizionarea lor, a continuat el fără mai multe detalii.

Noua coaliţie parlamentară, anunţată vineri în Ucraina, a promis să facă o prioritate din aderarea la NATO, accentuând ancorarea occidentală a ţării.

Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă