15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLaura Chițoiu, inculpată în dosarul Carpatica

Laura Chițoiu, inculpată în dosarul Carpatica

Soția fostului ministru al Finanțelor, Laura Chitoiu, director de avizări la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a devenit din suspect, inculpat în dosarul legat de societatea de asigurări Carpatica, parte a grupului controlat de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea.

Totodată, anchetatorii au extins urmarirea penala pentru încă o infracțiune gravă, constituirea de grup infracțional organizat.

Citește și: Soţia ministrului de Finanţe implicată în aranjamentele murdare ale lui Carabulea

Laura Chițoiu este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracțiune ce poate fi pedepsită cu până la șapte ani de închisoare, dar prin adăugarea infracțiunii de constituire de grup infracțional organizat, în afară de faptul ca va primi maximum de pedeapsă – evident, dacă va fi găsită vinovată de instanță, va mai putea primi un spor de pedeapsă de 5 ani.

Citește și: Un şef din ASF, urmărit penal pentru luare de mită, în dosarul Laurei Chiţoiu. Şpaga, un Audi A8

Potrivit interceptărilor din dosar, soţia ministrului Finanţelor a modificat data interviului şi structura comisiei de examinare pentru a favoriza angajarea Inei Ana Crudu pe funcţia de director la Carpatica Asig., societate controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea (abia ieşit din puşcărie, unde a executat o altă pedeapsă pentru corupţie).

În dosar au fost inculpate mai multe persoane, între care și președintele ASF, Dan Radu Rușanu, aflat în arest. De asemenea, procurorii DNA au început urmărirea penală , între alții,  față de cumnatul lui Adrian Năstase, Dan Odobescu, proprietar al unei firme de asigurări.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă