15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialLider PRU: CNCD este, de fapt, un Consiliu de Combatere a Națiunii...

Lider PRU: CNCD este, de fapt, un Consiliu de Combatere a Națiunii Române

Președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu,este de părere că organizațiile țigănești și maghiare se simt discriminate prin însuși faptul că românii există, informează B1 TV.

“ONG-urile țigănești nu au altă treabă decât să se numească ”romi”, asta este marea problemă a etniei lor. Reprezentanții maghiarilor se simt discriminați dacă nu au autonomie și dacă nu sunt stat în stat”, a subliniat Diaconu. 

Liderul PRU a prezentat pe pagina lui de Facebook proiectul de lege prin care cere revenirea la denumirea oficială de țigani a persoanelor intitulate ”de etnie romă”, după ce zilele trecute a lansat un sondaj de opinie pe rețeaua de socializare referitor la aceeași problemă.

Potrivit proiectului de lege, liderul naționalist propune schimbarea din denumirea oficială a etniei rome din România să revină la cea ”țigănească", așa cum e în toată Europa.

“România nu mai este a românilor, este proprietatea exclusivă a liderilor de maghiari, de ”romi”, de ”discriminaţi”, este marca înregistrată a acestor ONG-uri care toate vor ca statul să fie numai pentru ele și să aibă reguli proprii, în care restul să nu se bage că deranjează. Ce ne-a mai rămas nouă, românilor, în ţara care era a noastră? Vinovăţia că suntem români…”, afirmă deputatul.

Bogdan Diaconu s-a arătat deranjat de faptul că primul care a contestat proiectul lui de lege a fost un reprezentant UDRM, Csaba Asztalos, și a subliniat că CNCD este de fapt un ”Consiliu de Combatere a Națiunii Române”. 

Cine a fost primul care a atacat proiectul meu de lege, depus la Parlament, prin care etnia romă să revină la denumirea de țigănească? Csaba Asztalos, reprezentant al UDMR, președintele celebrului Consiliului Național de Combatere a Discriminării, de fapt un Consiliu de Combatere a Națiunii Române. Același Consiliu și același președinte care m-au amendat pe mine în urmă cu ceva ani pentru că m-am împotrivit ca pe un liceu din România să troneze stema Ungariei de pe vremea ocupației samavolnice a Transilvaniei. Vă dați seama că m-am făcut vinovat de discriminare pentru că nu am fost de acord ca însemnele unui stat cotropitor care a ucis și împilat românii secole de-a rândul să fie blazonul unei instituții de învățământ din România. Eu am fost amendat de CNCD, stema agresivă a rămas. Nu e minunată România pentru minorități?”, spune Doaconu.

Cele mai citite

Minaur Baia Mare a ratat calificarea în finala EHF European Cup, după o nouă înfrângere în fața lui Valur Reykjavik

Minaur Baia Mare a ratat calificarea în finala EHF European Cup, după ce a fost învinsă acasă de echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul...

Nicușor Dan anunță începerea tratamentelor pentru combaterea țânțarilor

Primarul Nicușor Dan a anunțat că Compania Municipală Eco Igienizare din București a inițiat primul tratament din cele 14 programate pentru acest an, conform...

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă