17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderii G20 promit reforme pentru creșterea economiei mondiale cu încă 2%

Liderii G20 promit reforme pentru creșterea economiei mondiale cu încă 2%

Liderii statelor membre ale G20 s-au angajat să adopte reforme cuprinzătoare pentru a depăși obiectivul majorării creșterii economiei mondiale cu încă 2,1% în următorii cinci ani, transmite Agerpres.

”Ținta de două puncte procentuale pe care am anunțat-o la precedentul summit de la Sydney a fost îndeplinită. Vom merge și mai departe”, a declarat, duminică, ministrul australian de Finanțe, Joe Hockey.

Deși tensiunile dintre SUA și Europa nu au ieșit la iveală în timpul summitului de la Brisbane, Washingtonul se teme în continuare că încetinirea din zona euro afectează ritmul de creștere al economiei mondiale.

Principala concluzie a liderilor G20 în urma summitului a fost că economia mondială este fragilă și sunt necesare reforme structurale într-o perioadă în care este limitat spațiul de manevră pentru măsuri de politică monetară și fiscală.

Liderii G20 s-au angajat să adopte reforme pentru îmbunătățirea situației pe piața muncii, inclusiv măsuri pentru a stimula munca în cazul femeilor, și renunțarea la barierele cu care se confruntă concurența pe diverse piețe.

De asemenea, este respins protecționismul, iar statele membre au promis că vor evita manipularea monedelor lor naționale în scopul obținerii de avantaje concurențiale.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...
Ultima oră
Pe aceeași temă