14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderii PSD Bihor, protejați de jandarmi la ieșirea din sediu

Liderii PSD Bihor, protejați de jandarmi la ieșirea din sediu

Lideri ai PSD Bihor au avut nevoie de protecția jandarmilor la plecarea din sediul de campanie, după ce protestatarii din Piaţa Unirii i-au huiduit şi au scandat "Jos Ponta", transmite Mediafax.

Viceprimarul PSD al municipiului Oradea Ovidiu Mureşan, deputatul PSD de Bihor Sonia Drăghici, consilierii municipali Adelina Coste şi Debelka Boglarka, precum şi alţi lideri ai PSD Bihor au fost nevoiţi să ceară protecţia jandarmilor pentru a putea părăsi sediul de campanie.

După ce timp de mai bine de o oră circa 150 de protestatari au huiduit în faţa sediului de campanie al PSD din centrul oraşului şi au scandat "Jos Ponta", şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, Ioan Huluban, şi şeful Poliţiei Municipiului Oradea, Alin Haniş, au intrat în sediu, pentru a discuta cu liderii de partid blocaţi în clădire, după care aceştia au fost evacuaţi sub pază atentă.

În jurul orei 23.40, forţele de ordine au făcut un cordon pentru a asigura evacuarea în siguranţă a liderilor PSD din sediu. Printre ultimii care au părăsit clădirea, cu capetele plecate, s-au numărat deputatul Sonia Drăghici, consilierii municipali Adelina Costea şi Debelka Boglarka, precum şi viceprimarul Ovidiu Mureşan, relatează sursa citată.

După ce aceştia au părăsit sediul de campanie, protestatarii au încheiat manifestaţia fără alte incidente.

Aproximativ 200 de orădeni au manifestat, duminică seară, după închiderea urnelor de votare, în centrul oraşului, împotriva Guvernului Ponta, dar şi în semn de solidaritate cu românii care nu au reuşit să voteze în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Protestul a început în Piaţa Unirii, iar oamenii, în pofida ploii mărunte şi dese, s-au mutat ulterior în faţa sediului PSD Bihor, în Piaţa 1 Decembrie, scandând: "Demisia!" şi "Jos Ponta!".

Oamenii s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare, dându-şi întâlnire la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii, unde au strigat: "Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze!", "Victor Ponta nu uita / România nu te vrea!", "Ponta ne minte / Iohannis preşedinte!".

În judeţul Bihor, prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 62,56%, mai scrie Mediafax.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 69% din voturi în municipiul Oradea, potrivit numărătorii paralele realizate de ACL Bihor după centralizarea rezultatelor din jumătate din secţiile de votare din oraş.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă