16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLIVE. Peste 20.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Revoluţiei la mitingul...

LIVE. Peste 20.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Revoluţiei la mitingul PNL. La manifestare a ajuns şi premierul Dacian Cioloş: România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici

UPDATE 18.00: Alina Gorghiu, liderul PNL a urcat, pe scenă, alături de premierul Dacian Cioloş. Şeful Executivului a declarat că este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi pentru a schimba România.

"Sunt aici, în primul rând, fiindcă aţi decis să susţineţi platforma România 100. Îmi doresc ca acest proiect să nu fie doar iluzii. Aceste principii pe care am încercat să le experimentăm trebuie să ne modeleze fiecare acţiune în anii care vin. Faptul de a munci cinstit şi de a aştepta o remuneraţie după o muncă cinstită nu sunt iluzii. Simt că acest lucru este posibil, este posibil să coborâm idealurile în fapte şi în deciziile de zi cu zi. 

În al doilea rând, pentru ca democraţia să rămână o valoare care să transforme România avem nevoie de o schimbare în politică. Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învăţat în aceşti 25 de ani, dar sunt lucruri pe care trebuie să le uităm. De la baza unui partid şi până la vârf trebuie să inspirăm adevăr. Am venit în politică să dăruim. Sunt convins că astfel de atitudini ar duce la recâştigarea încrederii în faptul că prin democraţie, prin alegeri libere, putem alege oameni oneşti, oameni care vin acolo să se dăruiască. 

Mai cred un lucru şi vă rog să-l acceptaţi cu toată sinceritatea de care sunt capabil: cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici. România are nevoie ca fiecare dintre noi să acceptăm şi să provocăm această schimbare. Am cerut unor lideri să-şi asume şi să facă această schimbare. Eu v-aş ruga, întorşi acasă, să vă gândiţi în ce fel putem să ne schimbăm pe noi înşine pentru a produce o schimbare la nivel mai amre. Schimbarea începe cu noi înşine. 

Vă mai spun un lucru, mi-am ghidat acţiunea după propria conştiinţă. Singura care poate să-mi dicteze este propria conştiinţă şi nimeni, în absolut nicio altă condiţie, nu îmi poate cere să fac altceva decât ceea ce simt. Sunt convins că fiecare dintre noi are felul lui de a acţiona. Pentru mine, România guvernată cu bun simţ este România guvernată cu asumarea propriei conştiinţe. Avem nevoie mai mult ca oricând de această implicare. Lipsa implicării naşte monştri. Să ne asumăm prin vot, dar şi prin tot ceea ce trebuie făcut de către Guvern şi de către Parlament", a declarat Dacian Cioloş


UPDATE 17.30: A luat cuvântul medicul Leon Dănăilă, care candidează pentru un post de senator în Bucureşti.

"Dragii mei, cA medic ştiu că doar competenţA salvează vieţi, doar competenţa salvează România. Românii merită un Parlament cu oameni profesionişti. Pentru tinerii care au plecat din ţară şi pentru cei care doresc să plece aveţi încredere că în România se poate reuşi.

Mergeţi dacă vreţi şi studiaţi în străinătate, dar veniţi acasă şi aplicaţi ceea ce aţi studiat acolo. În România aveţi încredere că veţi reuşi. Decât să schimbăm ţară, mai bine schimbăm conducătorii incompetenţi şi corupţi. Decât să plecaţi din ţară, voi tinerii, mai bine pleacă cei din politică, care nu se pricep. Voi, cei tineri, aveţi încredere în valoarea voastră, voi puteţi schimba România în mai bine.

Avem nevoie de politiceni oneşti cu care să putem schimba România, iar Dacian Cioloş este un politican onest, care poate face o schimbare în bine. Niciun partid nu este perfect, dar între PSD şi PNL, PNL este un partid care poate face România mai bună", a spus Dănăilă.

Peste 20.000 de susţinători ai Partidului Naţional Liberal s-au adunat în Piaţa Revoluţiei pentru a-l susţine pe Dacian Cioloş, dar şi pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare.

Liderii PNL au anunţat în această dimineaţă că premierul va fi prezent la manifestare, iar surse din partid au precizat pentru News.ro. că evenimentul va fi "cu adevărat grandios".

Potrivit News.ro, de la Alba au venit cu autocarele şi maşini personale 500 de militanţi, din Braşov – 750, iar de la Buzău – aproximativ 900. Din Constanţa au venit la miting circa o mie de liberali, cu autocare, microbuze şi maşini personale, iar de la Craiova – 750. Tot în jur de 750 de persoane au venit din Galaţi, din Hunedoara şi Iaşi – câte 500, iar de la Miercurea Ciuc – doar 20. Peste 1.500 de militanţi au venit din Ploieşti, cu maşini personale, de la Sibiu – 500, din Timişoara – 50, de la Vaslui – 250, iar din Vrancea – 400. 

Prezentatorul evenimentului este actorul Marius Florea Vizante.

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă