12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLudovic Orban rămâne sub control judiciar

Ludovic Orban rămâne sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, plângerea depusă de Ludovic Orban prin care acesta contesta măsura controlului judiciar impusă de DNA, în dosarul în care este acuzat că a solicitat sprijin financiar unui om de afaceri în vederea susţinerii candidaturii sale la funcţia de primar general al Capitalei. 

Agerpres scrie că Orban a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale. 

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale. "Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie a acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susţin procurorii. 

De altfel, procurorii DNA i-au audiat marţi, în calitate de martori, pe Sorin Oancea, acţionar la postul B1 Tv, şi pe Cozmin Guşă, acţionar la Realitatea TV.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă