17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialLumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Bucureşti

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Bucureşti

Delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim a adus, sâmbătă seară, la Bucureşti, Lumina Sfântă. Aceasta urmează să fie împărţită la slujba de Înviere credincioşilor din toată ţara, conform B1.ro.

Delegaţia, coordonată de PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a ajuns pe Aeroportul Otopeni, cu Lumina Sfântă, sâmbătă în jurul orei 20.30, cu o cursă charter.

Din delegaţie au mai făcut parte Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal și Paisie Teodorescu, consilier patriarhal.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere de la ora 24.00, de către Patriarhul Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.

Totodată, de pe Aeroportul Otopeni, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare, cu escală la Cluj-Napoca, şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din restul ţării.

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă