15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMarea Britanie a trimis în Irak drone din Afganistan

Marea Britanie a trimis în Irak drone din Afganistan

Marea Britanie a anunțat că a trimis în Irak mai multe avioane fără pilot utilizate până în prezent în Afganistan, pentru a ajuta la lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI).

Potrivit Mediafax, avioanele fără pilot Reaper pilotate de la distanţă vor servi în scopuri de recunoaştere, monitorizare şi colectare de informaţii, a anunţat ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, în faţa Parlamentului.

Pentru prima oară aceste aparate vor fi folosite în afara Afganistanului, ţară din care armata britanică trebuie să îşi retragă trupele până la sfârşitul anului.

La nevoie, Reaper, de fabricaţie americană şi succesor al Predator, poate paraşuta rachete şi bombe într-o configuraţie de luptă.

"Dacă sunt solicitate atacuri, Reaper poate completa operaţiuni deja efectuate de (avioane) Tornado ale Royal Air Force", a precizat ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, citat de Mediafax.

Marea Britanie a mobilizat deja în Irak opt avioane de vânătoare Tornado. Începând din 30 septembrie, aceste aparate atacă aproape în fiecare zi poziţii ale jihadiştilor din cadrul grupării Stat Islamic.

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă