16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie: Preşedintele Putin ar fi aprobat asasinarea lui Litvinenko

Marea Britanie: Preşedintele Putin ar fi aprobat asasinarea lui Litvinenko

Asasinarea fostului spion Aleksandr Litvinenko în 2006 a fost "probabil" aprobată de către preşedintele Vladimir Putin, a conchis o anchetă publică, relatează joi, BBC.

Litvinenko a decedat la vârsta de 43 de ani, la Londra, în 2006, la câteva zile după ce a fost otrăvit cu poloniu-210, o substanţă radioactivă extrem de toxică, pe care a ingerat-o dintr-o ceaşcă de ceai.

O anchetă publică referitoare la moartea acestui fost agent KGB, care a fugit în Marea Britanie în 1999, a fost deschisă în ianuarie 2015.

Judecătorul Sir Robert Owen a declarat că este "probabil" ca preşedintele rus Vladimir Putin să fi aprobat asasinatul.

Văduva lui Litvinenko, Marina, care trăiește în Marea Britanie, a subliniat din nou că ultimele cuvinte ale soțului ei, pe patul de moarte, au fost cele prin care îl acuza pe Putin. Marina a cerut guvernului de la Londra să-i expulzeze pe toți agenții ruși, să impună sancțiuni economice împotriva Moscovei și să nu mai acorde vize cetățenilor ruși – inclusiv lui Putin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Conform...

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 95,3 milioane euro acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, luni, planurile României de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă