15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMarine Le Pen: Uniunea Europeană o să dispară, pentru că oamenii nu...

Marine Le Pen: Uniunea Europeană o să dispară, pentru că oamenii nu și-o mai doresc. Imperiile arogante și hegemonice sunt destinate pieririi

Candidata Frontului Național la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, susține că Uniunea Europeană va dispărea și va fi înlocuită cu o „Europă a oamenilor”, informează Reuters.

În cadrul unui miting care a avut loc, duminică, la Lille, lidera Frontului Național a afirmat că motivul pentru care Uniunea Europeană o să dispară este cauzată de faptul că „oamenii nu o mai doresc.

„UE o să dispară, pentru că oamenii nu și-o mai doresc. Imperiile arogante și hegemonice sunt destinate pieririi. A venit momentul să învingem globaliștii. Mesajul meu este unul de emancipare, de eliberare. Un apel către toți patrioții, să se adune în spatele steagului nostru”, a afirmat Marine Le Pen, care i-a acuzat pe contracandidații săi Emmanuel Macron și Francois Fillon de „trădare”, din cauza politicilor pro-UE.

Pe de altă parte, ea a vorbit despre înlocuirea actualei Uniuni cu o „altă Europă”, pe care a numit-o „Europa cetățenilor”, bazată pe cooperarea națiunilor.

„Trebuie făcută într-un mod rațional, bine gândit. Nu vreau haos”, a precizat Marine Le Pen pentru cotidianul Le Parisien.   

Potrivit Reuters, sondajele arată că Marine Le Pen va obține un procent bun în primul tur al alegerilor prezidențiale din 23 aprilie, dar că va pierde cursa, în favoarea lui Macron, în 7 mai.

 

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă