13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMerkel l-a felicitat pe noul premier al Greciei

Merkel l-a felicitat pe noul premier al Greciei

Angela Merker, cancelarul Germaniei, l-a felicitat marţi pe noul premier grec Alexis Tsipras precizând că îi doreşte "multă putere şi succes". "Vă felicit pentru învestirea în postul de premier al Republicii Elene. Vă preluaţi funcţia într-o perioadă dificilă, în care vă veţi confrunta cu o mare responsabilitate", a scris cancelarul german, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al Guvernului german a declarat luni că Angela Merkel se aşteaptă ca noul Guvern grec să respecte angajamentele pe care şi le-a asumat ţara în domeniul reformelor economice şi austerităţii bugetare.

Alexis Tsipras, în vârstă de 40 de ani, liderul formaţiunii Syriza a fost desemnat premierul Greciei şi a depus jurământul în faţa preşedintelui Carolos Papoulias.

Syriza a obţinut 149 din cele 300 de mandate în Parlament, cu 36,34% din sufragii. Partidul de extremă-stânga este pima formaţiune politică din Europa care ajunge la putere contestând în mod deschis politicile de austeritate promovate de Germania. Syriza susţine, de asemenea, o reducere a datoriei greceşti, întâmpinând rezistenţa creditorilor ţării – UE şi FMI, mai scrie Mediafax.

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă