14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMeteo. Temperaturi de până la minus 11 grade, sâmbătă și duminică

Meteo. Temperaturi de până la minus 11 grade, sâmbătă și duminică

Temperaturile vor fi în scădere, sâmbătă și duminică, în cea mai mare parte a României. Astfel, valorile maxime vor fi cuprinse între – 2 și 8 grade, iar cele minime între -11 și – 1 grad, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

 

Sâmbătă, în nordul, nord-estul şi centrul tării vor fi înnorări temporare şi va mai ninge, in general slab cantitativ, local în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonelor montane, în Moldova şi Transilvania.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi fulguieli izolate. Deşi la cote mult mai reduse decât în intervalul precedent, vântul va mai avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele cele mai înalte, viscolind şi spulberând zăpada, iar în timpul zilei, intensificări temporare vor fi şi în sudul, centrul şi estul ţării, spulberand trecător zăpada în nordul Moldovei şi în Transilvania. Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, posibil asociată cu depunere de chiciură.

În Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua, dar la cote mult mai reduse decât în intervalul precedent. Valorile termice vor marca o scădere usoară, astfel încat temperatura maximă va fi de 6 – 7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade.

Duminică, valorile termice, în special cele nocturne, vor continua să se situeze sub cele climatologic specifice acestei date din an la nivelul întregii țări. Cerul va fi variabil, cu înnorări in regiunile nordice, nord-estice și în zona Carpaților Orientali, unde trecător și pe arii restrânse va ninge slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare mai ales în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea și spulbera zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime între -13 și -1 grad, usor mai coborâte în zonele depresionare. Izolat, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea se vor semnala ceată și depunere de chiciură.

 

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă