11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialMiercurea Ciuc: Peste 80 la sută din maghiarii înscrişi la Consulatul Ungariei...

Miercurea Ciuc: Peste 80 la sută din maghiarii înscrişi la Consulatul Ungariei au votat la alegeri

 Peste 800 de cetăţeni maghiari din cei 1.002 înscriși pe listele electorale au votat, duminică, la Consulatul General al Ungariei din Miercurea Ciuc, la alegerile parlamentare din ţara vecină, iar alți aproximativ 3.000 de maghiari cu dublă cetățenie și-au depus votul prin corespondență, potrivit Mediafax.

Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal, a declarat, duminică seară, că procesul de votare pentru alegerile parlamentare din Ungaria s-a încheiat fără incidente, la secția de votare din localitate – amenajată într-o clădire care aparţine reprezentanţei diplomatice – prezentându-se pentru exprimarea votului 810 persoane cu domiciliul în Ungaria din totalul celor 1.002 înscrise pe listele electorale, reprezentând 81 la sută.

"De asemenea, în cursul zilei, au venit să își depună plicurile cu buletinele de vot și aproximativ 3.000 de maghiari cu domiciliul stabil în afara graniţelor Ungariei, din judeţele arondate la Consulatul din Miercurea Ciuc, care votează prin corespondenţă, precum și trei persoane din cele patru care și-au exprimat intenția să voteze pentru autoguvernarea românilor din Ungaria. Interesul a fost foarte mare, a fost ceva nou și alegătorii au simțit că este important pentru ei să vină și să își depună votul", a precizat consulul general.

Zsigmond Barna Pal a ținut să mulțumească autorităților din România pentru sprijinul acordat.

În ultimele zece zile, înaintea alegerilor parlamentare din Ungaria, la Consulatul din Miercurea Ciuc s-au primit 60.000 de plicuri cu buletinele de vot ale maghiarilor cu dublă cetățenie cu domiciliul stabil în judeţele Covasna, Harghita, Mureş, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Partidul conservator al populistului Viktor Orban se clasează pe primul loc în alegerile legislative, duminică, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează AFP.

Cele mai citite

“Garcea”, candidatul AUR pentru președinția CJ Olt

Actorul Mugur Mihăescu, celebru pentru interpretarea personajului "Garcea" din "Vacanța Mare", și-a depus duminică candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Olt la...

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

Israelul continuă să trimită ajutoare în Gaza. Ce spun oficialii

Ajutorul umanitar care va intra în Fâșia Gaza se va intensifica în zilele următoare, a declarat duminică armata israeliană, potrivit Reuters. "În ultimele săptămâni, cantitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă