15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul belgian de Interne avertizează: Mii de europeni, radicalizați în Siria și...

Ministrul belgian de Interne avertizează: Mii de europeni, radicalizați în Siria și Irak, ar putea reveni în Uniunea Europeană

Ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, susține că mii de europeni care au plecat în Siria şi Irak, cu scopul de a deveni membri ai grupării jihadiste Stat Islamic, ar putea reveni în Uniunea Europeană, potrivit site-ului 20Minutes.fr, citat de Mediafax.

Dintre cei aproximativ 200 de islamişti belgieni care s-au deplasat în Siria, aproximativ 117 au revenit în țară. Dintre aceștia, jumătate au fost arestaţi, iar ceilalţi sunt sub supraveghere, potrivit ministrului Jan Jambon.

„Dar aceşti oameni sunt doar vârful aisbergului. Trebuie să fim atenţi: există riscul ca organizaţia teroristă Stat Islamic să trimită combatanţii în Europa. Nu doar cei 200 de belgieni, ci 3.000-5.000 de europeni aflaţi în aceste zone”, a mai spus oficialul belgian..

La rândul său, premierul Franţei, Manuel Valls, a declarat, la un an de la atentatele comise la Paris, că aproximativ 700 de cetăţeni ori rezidenţi francezi fac parte în prezent din organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă