15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul de Interne: Clubul Bamboo avea termen de obţinere a autorizaţiei de...

Ministrul de Interne: Clubul Bamboo avea termen de obţinere a autorizaţiei de funcţionare până la 30 iunie 2017

Clubul Bamboo putea obţine autorizația de funcționare până la 30 iunie 2017, a declarat  ministrul de interne, Carmen Dan, care a confirmat că au fost făcute mai multe controale la acest local, cel mai recent având loc în luna noiembrie a anului trecut.
Am făcut primele verificări privind autorizaţia clubului şi vom emite un punct de vedere”, a precizat Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.
„Răspunderea pentru funcţionare este exclusiv a beneficiarului şi, potrivit legii, exista un termen de obţinere a autorizaţiei (de funcţionare – n.r.) pentru 30 iunie 2017”, a mai declarat ministrul de Interne.
Ea susține că s-au făcut mai multe controale la clubul Bamboo începând din anul 2009, când a fost eliberat avizul de securitate la incendiu, iar controalele au fost intensificate după incendiul din clubul Colectiv din octombrie 2015.
Viceprimarul sectorului 2 a declarat la  că localul nu avea autorizaţie de funcţionare, iar un martor ocular a spus ca în club s-a fumat pe ascuns toată noaptea.
Un incendiu puternic s-a produs sâmbătă dimineață în clubul Bamboo, în jurul orei 3:30. Aproape 40 de oameni au fost răniţi şi transportaţi la mai multe spitale. Acum mai sunt internaţi șase, din care unul în stare mai gravă. O informaţie extrem de importantă vine de la secretarul de stat Raed Arafat care spune că nu exclude posibilitate ca sub dărămături să fi rămas oameni. Clubul s-a prăbuşit după incendiu, flăcările au fost stinse, dar mai sunt focare care ard mocnit și căutarile vor continua.
Locatarii blocurilor de vizavi spun că accesul inițial al pompierilor a fost îngreunat de faptul că era blocată strada de taxiuri și mașini.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Rolls-Royce își extinde fabrica pentru a putea construi mașinile mult mai încet ca în prezent

Rolls-Royce își extinde fabrica din Chichester, Anglia, cu cinci noi clădiri, construcția fiind planificată să înceapă anul viitor, scrie CNN. De obicei, atunci când un...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...
Ultima oră
Pe aceeași temă