15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Miron Cozma, acuzat de infracțiuni de crime împotriva umanității în dosarul...

UPDATE. Miron Cozma, acuzat de infracțiuni de crime împotriva umanității în dosarul Mineriadelor

UPDATE: Liderul minerilor din 1990, Miron Cozma, a fost acuzat, joi, de infracțiuni de crime împotriva umanității în dosarul Mineriadelor, potrivit digi24.ro. 

—————-

Liderul minerilor din 1990, Miron Cozma, ar urma să ajungă, astăzi, la Parchet, unde va fi audiat în dosarul Mineriadei, potrivit digi24.ro. 

Miron Cozma a spus, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), că deocamdată nu poate da detalii privind motivul citării sale, dar că va face mai multe declaraţii după ce va afla ce vor să îi aducă la cunoştinţă procurorii.

Citește și:  Emil Cico Dumitrescu, pus sub acuzare în dosarul Mineriadei, pentru infracţiuni contra umanităţii

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a declarat, pentru Mediafax, că a fost citat marţi, telefonic, să se prezinte joi la PICCJ, precizând că, cel mai probabil, a fost chemat în calitate de suspect.

Miron Cozma a mai spus că urmărirea penală a lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei reprezintă “o mare realizare” pentru el şi pentru mineri, iar în declaraţia pe care o va da la Parchet, va cere tragerea la răspundere a tuturor “complicilor”.

Citește și: Iliescu, urmărit penal. Va fi vreodată și judecat?

În cursul zilei de miercuri, fostul președinte Ion Iliescu și fostul șef SRI, Virgil Măgureanu, au fost puși sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Cei doi sunt suspectați pentru săvârșirea de crime contra umanității. 

Citește și:  Primele reacții ale politicienilor, după punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei

 

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă