15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMohamad Yassin, medicul lui Omar Hayssam, a fost condamnat la trei an...

Mohamad Yassin, medicul lui Omar Hayssam, a fost condamnat la trei an de închisoare cu suspendare sub supraveghere

Medicul lui Omar Hayssam, Mohamad Yassin, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în condiții speciale, sub supraveghere, au decis, marți, magistrații de la Tribunalul București, potrivit unor surse judiciare. Decizia poate fi contestată la instanța Curții de Apel.

Condamnarea sub supraveghere a fost aplicată deoarece inculpatul și-a manifestat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunității și a "manifestat posibilităţile de îndreptare".

Mohamad Yassin este acuzat de DNA că, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, ar fi pretins de la doi denunțători suma de aproximativ două milioane de euro, în mod direct și prin intermediul unui complice, Tahli Fadel, în schimbul intervenției sale pentru a obține anularea condamnării de 23 de ani închisoare primită de sirianul Omar Hayssam.

Mohamad Yassin a fost denunțat la DNA chiar de către Omar Hayssam, dar și de cei doi intermediari. Medicul a fost apoi reținut de procurori și arestat preventiv pe data de 4 aprilie 2015.

„În perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă", informează procurorii anticorupție.

Numele medicului Mohamad Yassin a apărut și în dosarul Omar Hayssam, fiind împuternicit ca emisar în legătură cu eliberarea jurnaliștilor care au fost răpiți în Irak în anul 2005.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă