13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMormântul Prinţesei Diana de Wales va fi remodelat

Mormântul Prinţesei Diana de Wales va fi remodelat

Mormântul regretatei prinţese Diana de Wales şi parcul care îl înconjoară vor fi remodelate în contextul împlinirii, în 2017, a două decenii de la accidentul de trafic din 31 august 1997, de la Paris, în care şi-a pierdut viaţa prima soţie a Prinţului Charles al Marii Britanii, scrie marţi revista ''Hola', citată de Agerpres'. 

Anunţul a fost făcut de fratele celei supranumite ''Prinţesa inimilor'', contele Charles Spencer, care a precizat că întreaga operaţiune va fi coordonată de actuala lui soţie (cea de-a treia), Lady Karen. Prin intermediul acestui ''proiect ambiţios'', cel mai important realizat în utlimii 350 de ani la reşedinţa Althorp House, familia Spencer îşi propune să ''omagieze memoria'' mamei prinţilor Willliam şi Harry, nepoţi ai Reginei Elisabeta a-II-a a Regatului Unit. 

Decizia de a remodela monumentul funerar vine după numeroase critici apărute în ultimii ani referitoare la starea de degradare a locului de veci al prinţesei. 

Mormântul celei ce a fost Lady Diana se află pe domeniul deţinut de 18 generaţii la rând din familia Spencer, în ultimii 500 de ani. Construcţia se găseşte pe o mică insuliţă artificială de pe Oval Lake şi este înconjurată de 38 de stejari, câte unul pentru fiecare an de viaţă ai admiratei prinţese. 

În prezent, această zonă nu este accesibilă publicului, care poate vizita – după plata unui bilet de 18,5 lire (24 de euro) – o parte din domeniul pe care a locuit prinţesa Diana din 1975, după ce tatăl ei, John Spencer, a moştenit parcul şi reşedinţa. Din 1992, grija pentru acest domeniu a revenit lui Charles Spencer, despre care se spune că a utilizat în scopuri comerciale amintirea surorii sale, încasările de la Althorp crescând considerabil de când lady Di a fost înmormântată acolo.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă