14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire naţională

Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire naţională

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, potrivit unor surse din Poliţie, anunță Mediafax.

Sursele citate au declarat că mandatul de arestare a ajuns, luni seară, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. După ce, potrivit procedurii, poliţiştii au mers la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi au constatat, în mod oficial, că acesta nu este acasă, a fost emis un mandat de urmărire naţională.

Avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Mocanu, a confirmat că Nicuşor Constantinescu este urmărit naţional, pentru că decizia de luni a Tribunalului Bucureşti este executorie, mai scrie sursa citată.

Având în vedere faptul Nicuşor Constantinescu nu este în ţară, ci potrivit declaraţiilor sale, se află în Statele Unite ale Americii, instanţa va emite și un mandat de urmărire internaţională.

Întrebat dacă preşedintele CJ Constanţa a fost externat din Spitalul Johns Hopkins din luna mai, avocatul a spus că Nicuşor Constantinescu "se află în SUA, însă într-un aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul".

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă