13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNicuşor Constantinescu a scăpat de controlul judiciar, într-unul din dosare

Nicuşor Constantinescu a scăpat de controlul judiciar, într-unul din dosare

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, vineri ridicarea controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu, într-unul din dosarele acestuia, în condiţiile în care Tribunalul Capitalei a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea şefului CJ Constanţa într-un alt dosar, relatează Mediafax.

CAB a menţinut astfel o decizie a Tribunalului Bucureşti, din 10 iunie. Decizia CAB este definitivă şi priveşte ridicarea controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care acesta este acuzat că nu s-a supus verificărilor Curţii de Conturi.

Pe de altă parte, în Tribunalul Bucureşti a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care şeful CJ Constanţa este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Decizia a fost luată urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare. Măsura de arestare, dispusă atunci tot de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Piedone, Firea, Nicușor și Burduja vor în primărie; primăria ar putea intra în Șoșoacă

IlustrațieȘ Marian Avramescu Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu – Piedone, Sebastian Burduja și teoreticul candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) visează să...

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă